Pelletkachel kopen Hoogeveen

Vergelijk installateurs pelletketels Hoogeveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoogeveen kopen is bij uitstek geschikt om een huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn verschillende soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze vergelijker ontdek je actuele toelichtingen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 7901

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van meerdere zaken. Bijvoorbeeld: jouw type woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7901
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoogeveen wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de VISUAL LP9 van het merk CAMINETTIOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Hoogeveengebruikt 2860 kWh stroom plus 2860 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €160,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Hoogeveen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Nederlanders gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Hoogeveen waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hoogeveen

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel kan benut worden voor de centrale verwarming en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als duurzame en aantrekkelijke keuze: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1400 per product.

pelletkachel installateurs in hoogeveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. Veel adviseurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen die gaan over het huis. Denk aan het soort huis, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of meer een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het gewenste model en de grootte zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en selecteer een goede installateur in Hoogeveen. Kijk naar beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hoogeveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Hoogeveen?

Er zijn op dit moment allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet mis. Het exacte bedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €700 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Venexia 21 (CS-Thermos), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Alfa 90 Pellet (Alfaplam), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Olivia Ceramica (Ravelli), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hoogeveen. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7900, 7901, 7902, 7903, 7904, 7905, 7906, 7907, 7908, 7909.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente