Pelletkachel kopen Hollandscheveld

Vergelijk installateurs pelletketels Hollandscheveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hollandscheveld kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit diverse modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker ontdek je waardevolle info die helpen bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 7926

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei onderdelen. Belangrijk zijn: soort huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7926
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hollandscheveld geen gek idee. Denk aan de Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-KAR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €750
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Hoogeveenverbruikt 2860 kWh stroom en stookt 2860 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €160,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Hollandscheveld vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat consumenten kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Hollandscheveld waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hollandscheveld

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en aantrekkelijke oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in hollandscheveld

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verzonden moet worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn wat vragen inzake je woonobject. U kunt denken aan het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als de kleur en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en selecteer een goed bekendstaande installateur in Hollandscheveld. Check de recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hollandscheveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hollandscheveld?

Recent kun je gebruik maken van verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet mis. De totale subsidie dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €800 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Rave 80 (Ravelli), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Saphire NB-B18 (Ningbo Hank’s Heating Appliance Technology Co), vermogen 21,4 [KW], €1400 subsidie.
 • RED MARGHERITA HYDRO (MCZ), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Hollandscheveld. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7913, 7926.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!