Pelletkachel kopen Fluitenberg

Vergelijk installateurs pelletketels Fluitenberg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Fluitenberg kopen opent nieuwe deuren om je woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan diverse soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van de pelletkachel-vergelijker check jij uitgebreide aanbevelingen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7931

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van meerdere variabelen. Belangrijk zijn: jouw soort woning, het stoomniveau, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7931
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Fluitenberg een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Class Idro 28 Bordeaux rood IDRO28-BAR van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €550
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hoogeveengebruikt 2860 kWh stroom plus 2860 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €160,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Fluitenberg vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer bewoners neigen naar een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Fluitenberg waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Fluitenberg

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie wordt gebruikt voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieuvriendelijke en relatief goedkope oplossing: lagere CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €650 per product.

pelletkachel installateurs in fluitenberg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. Veel bedrijven focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we wat vragen m.b.t. de woning. Bijvoorbeeld het soort huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als de kleur en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en kies een betrouwbare installateur in Fluitenberg. Vraag om verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Fluitenberg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Fluitenberg?

Hedendaags vind je allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over duizenden pelletketel en pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €600 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Rossi 70 (Ravelli), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Montraux 6 (Nordic Fire), vermogen 5,6 [KW], €500 subsidie.
 • RED LOTUS HYDRO (MCZ), vermogen 24,8 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Fluitenberg. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7931.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!