Pelletkachel kopen Nieuwlande

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwlande

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwlande kopen stelt jou in staat om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verscheidene soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van deze website doorzoek jij toepasbare aanbevelingen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 7918

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene zaken. Denk aan: jouw type woning, wat het doel is, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7918
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwlande zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Sixty V van het merk Moretti DesignMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hoogeveenverbruikt 2860 kWh stroom plus nog eens 2860 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €160,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Nieuwlande vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders preferereneen inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Nieuwlande waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juli 2024) wisselen sterk. Installateurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwlande

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model draagt zorg voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een bewuste en voordelige beslissing: minder CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €400 per model.

pelletkachel installateurs in nieuwlande


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en mogelijke offerte toegezonden moet worden. De meeste experts focussen zich op een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen over uw woonobject. U kunt denken aan het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als ambiance en de afmetingen hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en maak een keuze voor een geschikte installateur in Nieuwlande. Houd rekening met verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwlande


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Nieuwlande?

Hedendaags vind je verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan duizenden pelletketel en pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €500 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Olivia Ceramica (Ravelli), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Gibli (MZ), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • MCZ VIVO 85 PELLET HYDRO (MCZ), vermogen 22,3 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Nieuwlande. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7918.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!