Pelletkachel kopen Alteveer

Vergelijk installateurs pelletketels Alteveer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Alteveer kopen biedt jou de kans om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt diverse type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl lees je uitgebreide details die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 7915

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van specifieke randvoorwaarden. We spreken over: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7915
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Alteveer misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de BLITZ HR van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hoogeveenconsumeert 2860 kWh stroom en stookt 2860 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €160,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Alteveer vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Deze installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Alteveer waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Alteveer

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een groene en prijs-interessante optie: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €950 per systeem.

pelletkachel installateurs in alteveer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste uitvoerders zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u wat vragen ten aanzien van jouw woning. Onder andere de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw data kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de grootte spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga aan de slag met een geschikte installateur in Alteveer. Check de reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Alteveer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Alteveer?

Er zijn op dit moment diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn honderden pelletketel en pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar niet mis. De totale subsidie dat toe te passen is wisselt tussen de €400 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Natura 7 (Ravelli), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 30 Turbo All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 32,5 [KW], €1625 subsidie.
 • MCZ SWING HYDRO 23 (MCZ), vermogen 24,8 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Alteveer. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7915.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!