Pelletkachel kopen Noordscheschut

Vergelijk installateurs pelletketels Noordscheschut

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noordscheschut kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt tal van type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via onze vergelijker doorzoek je waardevolle informatie die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 7914

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke aspecten. Belangrijk zijn: jouw soort huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7914
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Noordscheschut geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Winteröfen 115 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1150
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hoogeveenverbruikt 2860 kWh stroom en nog eens 2860 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €160,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Noordscheschut vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio consumenten preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Noordscheschut waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Noordscheschut

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een bewuste en kostenbesparende keuze: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1150 per systeem.

pelletkachel installateurs in noordscheschut


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. Veel experts focussen zich op hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u speciale vragen met betrekking tot uw huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook variabelen als de kleur en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Noordscheschut. Vraag om verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Noordscheschut


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Noordscheschut?

Er zijn op dit moment verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard erg serieus. Het exacte bedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €400 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Monica (Ravelli), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 25 Turbo New Glass (Moretti Design), vermogen 28,4 [KW], €1420 subsidie.
 • MCZ SUITE HYDRO 22 (MCZ), vermogen 22,4 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Noordscheschut. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7914.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!