Pelletkachel kopen Nieuweroord

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuweroord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuweroord kopen is bij uitstek geschikt om je woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn diverse modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Middels pelletkachelrevolutie.nl check je waardevolle aanbevelingen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 7911

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei facetten. Belangrijk zijn: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7911
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuweroord een uitstekende optie. Dat kan zijn de LINEA COMFORT AIR van het merk MCZMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Hoogeveenconsumeert 2860 kWh stroom en nog eens 2860 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €160,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Nieuweroord vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters denken na over een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Nieuweroord waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuweroord

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel kan benut worden voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een duurzame en prijs-interessante optie: beperkte uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €450 per model.

pelletkachel installateurs in nieuweroord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte toegezonden moet worden. Veel bedrijven zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen ten aanzien van jouw woonobject. Relevant zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als kleur / design en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies een goed bekendstaande installateur in Nieuweroord. Bekijk de referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuweroord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Nieuweroord?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet mis. De tegemoetkoming dat toepasbaar is ligt tussen de €950 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Malu (Ravelli), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 25 Turbo Top All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 28,4 [KW], €1420 subsidie.
 • MCZ SUITE HYDRO 15 (MCZ), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Nieuweroord. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7910, 7911, 7912.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!