Pelletkachel kopen Tiendeveen

Vergelijk installateurs pelletketels Tiendeveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tiendeveen kopen biedt jou de kans om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met meerdere type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij deze pagina doorzoek je waardevolle details die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 7936

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere aspecten. Belangrijk zijn: jouw soort huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7936
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Tiendeveen een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Ecofire da rivestimento 9 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Hoogeveenverbruikt 2860 kWh stroom plus nog eens 2860 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €160,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Tiendeveen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer huizenbezitters kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Tiendeveen waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Tiendeveen

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie wordt aangeraden voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een groene en besparende installatie: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1300 per installatie.

pelletkachel installateurs in tiendeveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en mogelijke offerte verzonden moet worden. De meeste monteurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je wat vragen inzake uw woonobject. Onder andere het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of meer een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook aspecten als kleur / design en de afmetingen hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en kies een erkende installateur in Tiendeveen. Kijk naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Tiendeveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Tiendeveen?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk niet misselijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €500 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Rave 110 airplus / Holly Style (Ravelli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Stylo 6 (Nordic Fire), vermogen 5,9 [KW], €500 subsidie.
 • SUITE HYDROMATIC 16 (MCZ), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Tiendeveen. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7936.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!