Pelletkachel kopen Elim

Vergelijk installateurs pelletketels Elim

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Elim kopen stelt jou in staat om het huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit velerlei type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. deze pagina ontdek jij samengestelde info die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 7916

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. Denk aan: type woning, het doel van de kachel, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7916
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Elim zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Pad LX up 9 van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €900
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hoogeveenverbruikt 2860 kWh stroom en stookt 2860 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €160,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Elim vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters neigen naar een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Elim waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Elim

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model wordt gebruikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een milieubewuste en besparende installatie: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €650 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in elim


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verzonden zal worden. Veel specialisten zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn relevante vragen omtrent uw woning. Denk aan de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als de kleur en de afmetingen doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en kies een goed bekendstaande installateur in Elim. Let op beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Elim


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Elim?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €400 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Natura 9 (Ravelli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Aqua 30 Turbo Top All Style / Glass (Moretti Design), vermogen 32,5 [KW], €1625 subsidie.
 • MCZ TOBA HYDRO 22 (MCZ), vermogen 22,3 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Elim. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7916.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!