Pelletkachel kopen Stuifzand

Vergelijk installateurs pelletketels Stuifzand

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stuifzand kopen stelt jou in staat om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met meerdere soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze vergelijker check je handige gegevens die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 7934

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met velerlei onderdelen. Denk aan: jouw type huis, wat het doel is, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7934
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Stuifzand zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Combi Plus van het merk Nordic FireOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hoogeveengebruikt 2860 kWh stroom plus 2860 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €160,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Stuifzand vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Nederlanders neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Stuifzand waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Stuifzand

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De pelletketel kan benut worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en voordelige oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1350 per installatie.

pelletkachel installateurs in stuifzand


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welk adres details en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn wat vragen met betrekking tot je woonobject. Bijvoorbeeld het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als en soort kachel en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga in zee met een erkende installateur in Stuifzand. Vraag naar beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Stuifzand


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Stuifzand?

Tegenwoordig zijn er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen €700 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Mavi (Ravelli), vermogen 6,9 [KW], €500 subsidie.
 • Arya Classic 8 (Nordic Fire), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • MUSA HYDROMATIC 16 (MCZ), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Stuifzand. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7934.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!