Pelletkachel kopen Pesse

Vergelijk installateurs pelletketels Pesse

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Pesse kopen is bij uitstek geschikt om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt verscheidene type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via onze website vind je waardevolle adviezen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7933

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7933
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Pesse iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Corridor SUBTILE.10C-ABAR van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €950
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Hoogeveengebruikt 2860 kWh stroom plus nog eens 2860 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €160,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Pesse vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio Hollanders overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Pesse waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Pesse

Een andere is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €650 per kachel.

pelletkachel installateurs in pesse


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en misschien de offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven zijn actief in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen omtrent je woning. Belangrijk zijn het soort woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door je info kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of puur een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als ambiance en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere experts en kies voor een uitstekende installateur in Pesse. Bekijk de beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Pesse


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Pesse?

Momenteel bestaan er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs extra interessant. Het totaalbedrag dat toe te passen is varieert tussen de €800 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Victor Airplus (Ravelli), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • Montraux 12 (Nordic Fire), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • CLUB HYDROMATIC 16 (MCZ), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Pesse. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7933.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!