Pelletkachel kopen Eemsmond

Vergelijk installateurs pelletketels Eemsmond

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eemsmond kopen is bij uitstek geschikt om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan verschillende soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker tref jij uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 9984

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels velerlei aspecten. We spreken over: woning-specificaties, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9984
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eemsmond zeker een goede optie. Dat kan zijn de Ecofire Julie 9 Pro 2 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €500
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Eemsmondverbruikt 2610 kWh stroom en nog eens 2610 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €170,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Eemsmond vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Hollanders oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Eemsmond waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Eemsmond

Een alternatieve is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel zorgt voor een verwarming toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een duurzame en kostenbesparende keuze: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in eemsmond


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en misschien de offerte aangeleverd kan worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je relevante vragen ten aanzien van uw woonobject. Belangrijk zijn het type woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of juist een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als de kleur en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga voor een betrouwbare installateur in Eemsmond. Houd rekening met recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Eemsmond


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Eemsmond?

Momenteel bestaan er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €650 en €1100. Je kunt denken aan:

 • GRECALE IDRO 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Hermetic 8 (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Maida Idro 18 (Royal / Palazzetti), vermogen 18,6 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Eemsmond. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9979, 9984.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente