Pelletkachel kopen Oosternieland

Vergelijk installateurs pelletketels Oosternieland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosternieland kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met verscheidene installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van deze website tref je veelzijdige info die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 9985

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van meerdere zaken. Belangrijk zijn: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9985
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosternieland wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de TERMO GIOVE van het merk FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Eemsmondgebruikt 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €170,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Oosternieland vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Deze installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oosternieland waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oosternieland

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een groene en prijs-interessante mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in oosternieland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd zal worden. De meeste installateurs werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn belangrijke vragen met betrekking tot de woning. Onder andere het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je informatie kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als de kleur en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Oosternieland. Vraag om referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oosternieland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Oosternieland?

Tegenwoordig zijn er velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn duizenden pelletketel / pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €800 en €1350. Je kunt denken aan:

 • Fata (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • LP up 6 Drum (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • SLIM IDRO 16 (AMG S.p.A.), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Oosternieland. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9985.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!