Pelletkachel kopen Eemshaven

Vergelijk installateurs pelletketels Eemshaven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eemshaven kopen maakt het mogelijk om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn tal van modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van onze vergelijker doorzoek je uitgebreide details die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 9979

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. Je kunt denken aan: soort huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9979
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eemshaven misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Erminy 7,5 kW van het merk EvaCalorOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Eemsmondconsumeert 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €170,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Eemshaven vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat mensen preferereneen krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Eemshaven waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Eemshaven

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €650 per ketel.

pelletkachel installateurs in eemshaven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de productinfo en tevens de offerte toegezonden zal worden. Veel experts doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen ten aanzien van uw woning. Voorbeelden zijn het type woning, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van de gegevens kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook variabelen als uitstraling en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en kies voor een uitstekende installateur in Eemshaven. Bekijk de recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Eemshaven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Eemshaven?

In de huidige situatie zijn er verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk erg serieus. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €800 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Lyon (Ecomasa), vermogen 12,6 [KW], €630 subsidie.
 • LP up 6 Armor-K (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 32 Bordeaux rood IDRO32-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Eemshaven. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9979.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!