Pelletkachel kopen Oudeschip

Vergelijk installateurs pelletketels Oudeschip

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudeschip kopen maakt het mogelijk om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met meerdere modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van deze pagina tref jij handige info die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 9984

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan allerlei facetten. We spreken over: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9984
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudeschip een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Ecofire Aida 9 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Eemsmondgebruikt 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €170,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oudeschip vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer consumenten oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Oudeschip waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oudeschip

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel is geschikt voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een groene en aantrekkelijke oplossing: lagere CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1200 per ketel.

pelletkachel installateurs in oudeschip


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de informatie en misschien de offerte verstuurd kan worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u verschillende vragen omtrent het huis. Voorbeelden zijn het soort huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook factoren als de kleur en de grootte spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga in zee met een betrouwbare installateur in Oudeschip. Houd rekening met ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oudeschip


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Oudeschip?

Momenteel bestaan er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel en pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €950 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Fantasy (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • LP up 6 Dia-mond (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • NSAT 300 (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Oudeschip. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9979, 9984.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!