Pelletkachel kopen Oldenzijl

Vergelijk installateurs pelletketels Oldenzijl

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oldenzijl kopen maakt het mogelijk om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn verschillende installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door deze website ontdek je uitgebreide info die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9986

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door velerlei zaken. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9986
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oldenzijl zeker een goede optie. Dat kan zijn de Norma RR8-W van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €750
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Eemsmondverbruikt 2610 kWh stroom plus nog eens 2610 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €170,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Oldenzijl vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer bewoners kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Oldenzijl waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juli 2022) wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oldenzijl

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel draagt zorg voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een groene en prijs-interessante beslissing: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €600 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in oldenzijl


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte toegezonden moet worden. De meeste monteurs werken in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen belangrijke vragen inzake je woning. Denk aan het type woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van deze informatie kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of meer een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en kies een uitstekende installateur in Oldenzijl. Vraag naar reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oldenzijl


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Oldenzijl?

Momenteel bestaan er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend niet mis. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €650 en €1100. Je kunt denken aan:

 • Forma (EdilKamin), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Dual (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • TH 20 (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Oldenzijl. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9986.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!