Pelletkachel kopen Uithuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Uithuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Uithuizen kopen stelt je in de gelegenheid om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. We hebben te maken met meerdere soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van onze tool vind je veelzijdige aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 9981

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van verschillende onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9981
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Uithuizen wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de LIRA PLUS van het merk FerroliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Eemsmondverbruikt 2610 kWh stroom plus nog eens 2610 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €170,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Uithuizen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Uithuizen waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Uithuizen

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieubewuste en besparende beslissing: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in uithuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste experts zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we verschillende vragen ten aanzien van jouw huis. Belangrijk zijn de grootte van het huis de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook variabelen als de kleur en de grootte zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en ga aan de slag met een professionele installateur in Uithuizen. Vraag naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Uithuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Uithuizen?

Tegenwoordig zijn er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel / pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen €700 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Aris PLUS (EdilKamin), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Cave (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 32 grijs/zwart IDRO32-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Uithuizen. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9980, 9981.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!