Pelletkachel kopen Roodeschool

Vergelijk installateurs pelletketels Roodeschool

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Roodeschool kopen biedt jou de kans om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met verscheidene soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker check je veelzijdige raadgeving die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 9983

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere zaken. Je kunt denken aan: woning-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9983
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Roodeschool zeker een goede optie. Denk aan de Revivo 125 van het merk RikaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Eemsmondconsumeert 2610 kWh stroom plus nog eens 2610 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €170,00 in juni 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Roodeschool vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer consumenten preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Roodeschool waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juni 2022 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Roodeschool

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en aantrekkelijke beslissing: minder uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in roodeschool


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en eventuele offerte toegezonden mag worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u relevante vragen die gaan over je woonobject. Onder andere de grootte van het huis de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook variabelen als en soort kachel en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Roodeschool. Houd rekening met recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Roodeschool


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Roodeschool?

Hedendaags vind je velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk erg serieus. Het bedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €400 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Dame (EdilKamin), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Cru-z (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • NSAT 140 (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Roodeschool. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9983.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!