Pelletkachel kopen Stitswerd

Vergelijk installateurs pelletketels Stitswerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stitswerd kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van deze website vind je waardevolle informatie die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 9999

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met diverse variabelen. Onder andere: huis-specificaties, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9999
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Stitswerd wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Bio 80 / Caris 80 (HS) van het merk FairOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €700
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Eemsmondgebruikt 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €170,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Stitswerd vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een HR ketel. Deze installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Stitswerd waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juli 2022 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Stitswerd

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en besparende keuze: minder vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €800 per model.

pelletkachel installateurs in stitswerd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en misschien de offerte toegezonden zal worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je diverse vragen m.b.t. uw woning. Denk aan de grootte van het huis de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als ambiance en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga in zee met een geschikte installateur in Stitswerd. Vraag om reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Stitswerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Stitswerd?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar extra interessant. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen €950 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Sirena (EdilKamin), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.
 • LP up 6 Video Black (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Polly Light (Austroflamm), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Stitswerd. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9999.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!