Pelletkachel kopen Kantens

Vergelijk installateurs pelletketels Kantens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kantens kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan diverse soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van onze vergelijker ontdek je accurate info die helpen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 9995

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan allerlei facetten. Denk aan: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9995
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kantens zeer interessant. Denk aan de Sofia 8 van het merk TSPOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1200
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volledig automatisch
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Eemsmondgebruikt 2610 kWh stroom plus 2610 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €170,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Kantens vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de HR ketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel huizenbezitters oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Kantens waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak meteen bestellen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kantens

Een andere goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Het systeem zorgt voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijstechnisch interessante installatie: lagere broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per ketel.

pelletkachel installateurs in kantens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en eventuele offerte verstuurd mag worden. De meeste experts zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen omtrent uw huis. U kunt denken aan het soort huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van je ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als de kleur en de afmetingen spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Kantens. Let op beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kantens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Kantens?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel producten die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €700 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Pellet-blok (EdilKamin), vermogen 15,1 [KW], €755 subsidie.
 • LP up 6 Pad-K (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Pure / Pure RAO / Pure multiair (Animo), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Kantens. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9995.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!