Pelletkachel kopen Usquert

Vergelijk installateurs pelletketels Usquert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Usquert kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij onze vergelijker lees je accurate adviezen die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 9988

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan diverse variabelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9988
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Usquert zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de LP up 9, Linea Glass van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €950
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Eemsmondgebruikt 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €170,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Usquert vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio Hollanders overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Usquert waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juli 2022) zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is daardoor wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Usquert

Een efficiënte en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en besparende installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1200 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in usquert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen wat vragen ten aanzien van je woning. Voorbeelden zijn het type huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als en soort kachel en de grootte hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en maak een keuze voor een goede installateur in Usquert. Kijk naar referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Usquert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Usquert?

Tegenwoordig zijn er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit duizenden pelletkachel en pelletketel installaties die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs extra interessant. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €700 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Kelly (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Icona Mirror (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • NSAT 260 (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Usquert. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9988.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!