Pelletkachel kopen Eppenhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Eppenhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eppenhuizen kopen stelt je in de gelegenheid om jouw huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden velerlei kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van deze pagina bekijk jij toepasbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 9996

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan verschillende factoren. Onder andere: woning-specificaties, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9996
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eppenhuizen wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Tina Idro Plus van het merk LaminoxOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €750
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Eemsmondverbruikt 2610 kWh stroom plus 2610 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €170,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Eppenhuizen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer consumenten overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Eppenhuizen waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juli 2022) fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Eppenhuizen

Een effectieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een milieubewuste en aantrekkelijke beslissing: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €700 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in eppenhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd kan worden. Veel aannemers werken in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u relevante vragen ten aanzien van uw woning. Relevant zijn het type huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je info maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of juist een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies een goed bekendstaande installateur in Eppenhuizen. Kijk naar ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Eppenhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Eppenhuizen?

Momenteel bestaan er allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn duizenden pelletketel / pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk niet misselijk. Het bedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €650 en €1450. Je kunt denken aan:

 • Pellkamin 8 (EdilKamin), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Rafale (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Berg (Air) (Arco), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Eppenhuizen. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9996.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!