Pelletkachel kopen Warffum

Vergelijk installateurs pelletketels Warffum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Warffum kopen maakt het mogelijk om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met meerdere soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van de pelletkachel-vergelijker vind jij veelzijdige details die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 9989

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door velerlei randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9989
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2023)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Warffum geen gek idee. Dat kan zijn de Paro Multiair van het merk RikaOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1100
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Eemsmondverbruikt 2610 kWh stroom en 2610 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €170,00 in juni 2023. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Warffum vergelijken (juni 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Deze installatie stookt op biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer consumenten gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Warffum waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juni 2023 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Warffum

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De ketel kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante optie: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, biomassa is goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per ketel.

pelletkachel installateurs in warffum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen diverse vragen omtrent uw huis. Belangrijk zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als ambiance en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga in zee met een goede installateur in Warffum. Houd rekening met verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Warffum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Warffum?

Hedendaags vind je allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletketel of pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €950 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Kikka Plus (EdilKamin), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Ile (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Corridor Idro 16 (AMG S.p.A.), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Warffum. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9989.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!