Pelletkachel kopen Uithuizermeeden

Vergelijk installateurs pelletketels Uithuizermeeden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Uithuizermeeden kopen maakt het mogelijk om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van deze website lees jij toepasbare raadgeving die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 9982

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door specifieke zaken. Denk aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9982
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Uithuizermeeden geen gek idee. Denk aan de Qlima Ronda 80 Glass van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Eemsmondverbruikt 2610 kWh stroom en stookt 2610 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €170,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Uithuizermeeden vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel mensen preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Uithuizermeeden waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juli 2022 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Uithuizermeeden

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Dit model is geschikt voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een duurzame en aantrekkelijke optie: beperkte uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €900 per ketel.

pelletkachel installateurs in uithuizermeeden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte verzonden kan worden. Veel monteurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we een aantal vragen aangaande het huis. Voorbeelden zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga voor een geschikte installateur in Uithuizermeeden. Houd rekening met recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Uithuizermeeden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Uithuizermeeden?

Er zijn op dit moment allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel systemen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €550 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Cherie (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • Lp up 6 Cocoon (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 32 wit IDRO32-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Uithuizermeeden. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9982.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!