Pelletkachel kopen Zandeweer

Vergelijk installateurs pelletketels Zandeweer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zandeweer kopen stelt jou in staat om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met verscheidene modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker lees je praktische info die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9997

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verscheidene variabelen. Bijvoorbeeld: type woning, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteEemsmond
Postcode9997
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zandeweer wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Norma RR12C-RU van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Eemsmondverbruikt 2610 kWh stroom en stookt 2610 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €170,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zandeweer vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je gasketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Hollanders preferereneen luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Zandeweer waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2022) zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zandeweer

Een andere is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en relatief goedkope beslissing: minder vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1000 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in zandeweer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. De meeste experts zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen een aantal vragen inzake uw huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door je verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als het design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en kies voor een professionele installateur in Zandeweer. Check de referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Zandeweer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Zandeweer?

Recent kun je gebruik maken van verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit duizenden pelletketel en pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen €950 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Pellkamin 10 (EdilKamin), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Steel (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Polly (Austroflamm), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Zandeweer. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9997.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!