Pelletkachel kopen Doesburg

Vergelijk installateurs pelletketels Doesburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Doesburg kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Er zijn meerdere kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij deze pagina check jij omvangrijke adviezen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 6981

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan allerlei randvoorwaarden. We spreken over: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteDoesburg
Postcode6981
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31270 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Doesburg wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Hermetic 12 van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Doesburgverbruikt 2780 kWh stroom plus 2780 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €146,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Doesburg vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel huizenbezitters oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Doesburg waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Doesburg

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een milieubewuste en prijs-interessante beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1400 per systeem.

pelletkachel installateurs in doesburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verzonden zal worden. Veel monteurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen die gaan over jouw huis. U kunt denken aan het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw informatie kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als en soort kachel en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga voor een goede installateur in Doesburg. Bekijk de recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Doesburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Doesburg?

Er zijn op dit moment verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk verleidelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is varieert tussen €450 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Scirocco 60 EVO (Dielle SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • MILANO10-BKR (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Corso (Rika), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Doesburg. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6980, 6981, 6982, 6983, 6984.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!