Pelletkachel kopen Doetinchem

Vergelijk installateurs pelletketels Doetinchem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Doetinchem kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan diverse modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door onze tool bekijk je handige gegevens die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 7001

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van diverse onderdelen. Je kunt denken aan: jouw type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7001
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Doetinchem iets om te overwegen. Denk aan de WAVE acciaio van het merk COLA srl -Gruppo FerroliMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1250
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Doetinchemgebruikt 2900 kWh stroom en nog eens 2900 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €155,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Doetinchem vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel consumenten denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Doetinchem waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Doetinchem

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie is toepasbaar voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een groene en voordelige beslissing: beperkte uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €650 per systeem.

pelletkachel installateurs in doetinchem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de details en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen speciale vragen omtrent je woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels de ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als kleur / design en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en kies een goede installateur in Doetinchem. Kijk naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Doetinchem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Doetinchem?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €900 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Libeccio 60 EVO (Dielle SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • MILANO10-KKR (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Roco RAO (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Doetinchem. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7000, 7001, 7002, 7003, 7004, 7005, 7006, 7007, 7008, 7009.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente