Pelletkachel kopen Montferland

Vergelijk installateurs pelletketels Montferland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Montferland kopen maakt het mogelijk om je woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van onze vergelijker doorzoek je handige details die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 7038

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van velerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7038
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Montferland zeker een goede optie. Denk aan de Alysa 10 air van het merk Kalon / Giove GroupEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Montferlandgebruikt 3170 kWh stroom en stookt 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €173,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Montferland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je CV-ketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer woningeigenaren preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Montferland waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Montferland

Een alternatieve is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie is geschikt voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en besparende installatie: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €650 per model.

pelletkachel installateurs in montferland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden kan worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u relevante vragen die gaan over het woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of puur een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als de kleur en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en selecteer een erkende installateur in Montferland. Vraag naar klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Montferland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Montferland?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs extra interessant. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €950 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Scirocco 100 EVO (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • WATT9-K (AMG S.p.A.), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Domo Multiair PGI (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Montferland. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7038.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente