Pelletkachel kopen Winterswijk Kotten

Vergelijk installateurs pelletketels Winterswijk Kotten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Winterswijk Kotten kopen opent nieuwe deuren om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden velerlei installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker lees je bruikbare toelichtingen die helpen bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7107

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met verscheidene variabelen. We spreken over: jouw soort woning, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7107
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Winterswijk Kotten wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Adele 7,5 kW van het merk EvaCalorOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Winterswijkverbruikt 2970 kWh stroom plus 2970 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €165,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Winterswijk Kotten vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio mensen overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Winterswijk Kotten waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is dus een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Winterswijk Kotten

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een duurzame en prijs-interessante optie: beperkte broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €900 per model.

pelletkachel installateurs in winterswijk-kotten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte verzonden moet worden. Veel experts werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je diverse vragen over je woonobject. U kunt denken aan de grootte van de woning de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als kleur / design en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Winterswijk Kotten. Vraag om reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Winterswijk Kotten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Winterswijk Kotten?

Er zijn op dit moment diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar niet mis. Het exacte bedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €500 en €1100. Je kunt denken aan:

 • Ecofire Carla 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Jessica Natural (Laminox), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Thor 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Winterswijk Kotten. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7107.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!