Pelletkachel kopen Winterswijk Brinkheurne

Vergelijk installateurs pelletketels Winterswijk Brinkheurne

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Winterswijk Brinkheurne kopen stelt je in de gelegenheid om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met tal van modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze tool ontdek je samengestelde toelichtingen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 7115

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan meerdere onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7115
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Winterswijk Brinkheurne een uitstekende optie. Denk aan de ROUND 50 van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €750
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Winterswijkverbruikt 2970 kWh stroom plus nog eens 2970 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €165,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Winterswijk Brinkheurne vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de mensen preferereneen luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Winterswijk Brinkheurne waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (april 2024) lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Winterswijk Brinkheurne

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem zorgt voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en prijstechnisch interessante oplossing: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, biomassa is relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €600 per model.

pelletkachel installateurs in winterswijk-brinkheurne


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte toegezonden kan worden. De meeste adviseurs zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen een aantal vragen m.b.t. uw woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door je data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als uitstraling en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en maak een keuze voor een geschikte installateur in Winterswijk Brinkheurne. Vraag om ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Winterswijk Brinkheurne


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Winterswijk Brinkheurne?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan duizenden pelletketel en pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €700 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire Carlotta 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Greta (Laminox), vermogen 17,9 [KW], €1400 subsidie.
 • PETIT6 (Kalor), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Winterswijk Brinkheurne. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7115.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!