Pelletkachel kopen Winterswijk Meddo

Vergelijk installateurs pelletketels Winterswijk Meddo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Winterswijk Meddo kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit tal van type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze website ontdek jij actuele informatie die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 7104

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan velerlei onderdelen. Onder andere: type huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7104
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Winterswijk Meddo zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Atmosfera Style 10 van het merk TSPOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Winterswijkgebruikt 2970 kWh stroom plus nog eens 2970 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €165,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Winterswijk Meddo vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Winterswijk Meddo waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Winterswijk Meddo

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en besparende keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1350 per model.

pelletkachel installateurs in winterswijk-meddo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie specificaties en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. De meeste adviseurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je verschillende vragen die gaan over uw woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van de info maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook aspecten als ambiance en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Winterswijk Meddo. Houd rekening met reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Winterswijk Meddo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Winterswijk Meddo?

Hedendaags vind je allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk niet mis. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €850 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Camilla 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Fiorella Air (Laminox), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Klizia 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Winterswijk Meddo. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7104.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!