Pelletkachel kopen Winterswijk Ratum

Vergelijk installateurs pelletketels Winterswijk Ratum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Winterswijk Ratum kopen biedt jou de kans om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt velerlei type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker bekijk jij waardevolle adviezen die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7106

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door meerdere onderdelen. Denk aan: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7106
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Winterswijk Ratum geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Viktor 10 van het merk Nordic FireMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Winterswijkgebruikt 2970 kWh stroom plus 2970 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €165,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Winterswijk Ratum vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de CV-ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio huizenbezitters kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Winterswijk Ratum waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in april 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Winterswijk Ratum

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en relatief goedkope oplossing: minder CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per product.

pelletkachel installateurs in winterswijk-ratum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en misschien de offerte aangeleverd moet worden. Veel specialisten focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je speciale vragen met betrekking tot uw huis. Relevant zijn het soort huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van de info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of meer een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als ambiance en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Winterswijk Ratum. Vraag naar beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Winterswijk Ratum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Winterswijk Ratum?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt honderden pelletkachel / pelletketel systemen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk niet mis. Het subsidiebedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen €900 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire Carla 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Jessica Air 9 (Laminox), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Rolling 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Winterswijk Ratum. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7106.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!