Pelletkachel kopen Winterswijk Huppel

Vergelijk installateurs pelletketels Winterswijk Huppel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Winterswijk Huppel kopen stelt jou in staat om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met verschillende soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via pelletkachelrevolutie.nl lees jij toepasbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 7105

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei zaken. Denk aan: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7105
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Winterswijk Huppel misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Artemide van het merk Moretti DesignOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Winterswijkconsumeert 2970 kWh stroom en 2970 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €165,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Winterswijk Huppel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je CV-ketel. Deze installatie werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Winterswijk Huppel waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Winterswijk Huppel

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een groene en besparende oplossing: minder vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in winterswijk-huppel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd zal worden. De meeste experts zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen relevante vragen die gaan over uw woning. Belangrijk zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het gewenste model en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en kies een goede installateur in Winterswijk Huppel. Vraag om ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Winterswijk Huppel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Winterswijk Huppel?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €550 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Camilla 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Jessica Air 6 (Laminox), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Layer 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Winterswijk Huppel. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7105.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!