Pelletkachel kopen Oude IJsselstreek

Vergelijk installateurs pelletketels Oude IJsselstreek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oude IJsselstreek kopen opent nieuwe deuren om een woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt diverse soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van deze website check jij toepasbare adviezen die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 7054

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met allerlei aspecten. Denk aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7054
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oude IJsselstreek zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Class Idro 28 wit IDRO28-WAR van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oude IJsselstreekconsumeert 3060 kWh stroom en stookt 3060 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €169,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oude IJsselstreek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de bewoners denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oude IJsselstreek waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oude IJsselstreek

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie zorgt voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieubewuste en kostenbesparende keuze: lagere CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €950 per installatie.

pelletkachel installateurs in oude-ijsselstreek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en tevens de offerte toegezonden zal worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn speciale vragen omtrent de woning. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als de kleur en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Oude IJsselstreek. Vraag naar beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oude IJsselstreek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Oude IJsselstreek?

Momenteel bestaan er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt tussen €500 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • SCIROCCO IDRO 18 (Dielle SRL), vermogen 16,7 [KW], €1400 subsidie.
 • EASY.M1-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • HPO 6 Modesto (Rowi), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Oude IJsselstreek. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7054.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente