Pelletkachel kopen Winterswijk Miste

Vergelijk installateurs pelletketels Winterswijk Miste

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Winterswijk Miste kopen opent nieuwe deuren om uw woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze vergelijker lees jij veelzijdige toelichtingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie soorten modellen:

  kachel installateur 7109

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende zaken. Bijvoorbeeld: jouw type woning, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7109
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Winterswijk Miste misschien we dé oplossing. Denk aan de LP up 6 Armor-K van het merk CMGEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1250
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Winterswijkverbruikt 2970 kWh stroom en stookt 2970 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Winterswijk Miste vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Legio Nederlanders preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Winterswijk Miste waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Winterswijk Miste

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie kan gebruikt worden voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en voordelige installatie: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in winterswijk-miste


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen ten aanzien van je woning. Voorbeelden zijn het soort woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als uitstraling en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en maak een keuze voor een geschikte installateur in Winterswijk Miste. Vraag naar reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Winterswijk Miste


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Winterswijk Miste?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk niet mis. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €950 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Carlotta 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Veronica Air 9 (Laminox), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Nolak 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Winterswijk Miste. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7109.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!