Pelletkachel kopen Winterswijk Woold

Vergelijk installateurs pelletketels Winterswijk Woold

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Winterswijk Woold kopen stelt je in de gelegenheid om je huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij deze pagina check je omvangrijke raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7108

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door diverse variabelen. Onder andere: soort huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7108
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Winterswijk Woold misschien we dé oplossing. Denk aan de Class Idro 28 Grijs/zwart IDRO28-GPAR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €550
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Winterswijkgebruikt 2970 kWh stroom en stookt 2970 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Winterswijk Woold vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat consumenten preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Winterswijk Woold waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (april 2024) kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Winterswijk Woold

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie zorgt voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en aantrekkelijke beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in winterswijk-woold


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en eventuele offerte verzonden moet worden. De meeste experts focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen een aantal vragen m.b.t. de woning. Voorbeelden zijn het type woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als het design en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en kies voor een goed bekendstaande installateur in Winterswijk Woold. Kijk naar beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Winterswijk Woold


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Winterswijk Woold?

Hedendaags vind je allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard aantrekkelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €650 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Ecofire Carla 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Veronica Air 6 (Laminox), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Monolitik 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Winterswijk Woold. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7108.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!