Pelletkachel kopen Rheden

Vergelijk installateurs pelletketels Rheden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rheden kopen biedt jou de kans om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn meerdere type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl check je veelzijdige gegevens die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 6991

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van allerlei onderdelen. Je kunt denken aan: jouw type huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6991
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Rheden een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Angela SP van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €700
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Rhedenverbruikt 2730 kWh stroom en 2730 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €163,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Rheden vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Deze ketel werkt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer woningeigenaren gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Rheden waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Rheden

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende keuze: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in rheden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en mogelijke offerte toegezonden mag worden. De meeste specialisten zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u wat vragen met betrekking tot je huis. Relevant zijn de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als de kleur en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere experts en ga aan de slag met een geschikte installateur in Rheden. Check de reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rheden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Rheden?

Er zijn op dit moment meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel en pelletkachel installaties die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend niet mis. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen €850 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • SCIROCCO IDRO ACS 22 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • MILANO8-BKR (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Iris Air 60 (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Rheden. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6990, 6991.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente