Pelletkachel kopen Winterswijk Henxel

Vergelijk installateurs pelletketels Winterswijk Henxel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Winterswijk Henxel kopen is bij uitstek geschikt om woningen zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We onderscheiden meerdere modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door deze pagina lees jij handige gegevens die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 7113

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van specifieke randvoorwaarden. Je kunt denken aan: soort huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7113
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Winterswijk Henxel zeer interessant. Een voorbeeld is de Stretta K6 van het merk PaternoOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Winterswijkgebruikt 2970 kWh stroom en nog eens 2970 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Winterswijk Henxel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een CV-ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de Hollanders preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Winterswijk Henxel waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is dan ook een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Winterswijk Henxel

Een effectieve en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een groene en relatief goedkope installatie: lagere CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €400 per ketel.

pelletkachel installateurs in winterswijk-henxel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welke klant informatie en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. Veel monteurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u speciale vragen met betrekking tot de woning. Bijvoorbeeld het type woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of zelfs een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook zaken als kleur / design en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en kies voor een geschikte installateur in Winterswijk Henxel. Houd rekening met beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Winterswijk Henxel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Winterswijk Henxel?

Momenteel bestaan er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk extra interessant. De tegemoetkoming waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €900 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Carlotta 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Elisa Phantom Idro (Laminox), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Thor Slim 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Winterswijk Henxel. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7113.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!