Pelletkachel kopen Winterswijk Corle

Vergelijk installateurs pelletketels Winterswijk Corle

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Winterswijk Corle kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn verscheidene installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze website vind jij samengestelde info die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 7119

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van verscheidene zaken. Bijvoorbeeld: soort huis, het stoomniveau, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7119
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Winterswijk Corle een uitstekende optie. Denk aan de Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-KAR van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Winterswijkverbruikt 2970 kWh stroom en nog eens 2970 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €165,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Winterswijk Corle vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer bewoners overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Winterswijk Corle waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Winterswijk Corle

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een bewuste en relatief goedkope beslissing: beperkte uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1250 per product.

pelletkachel installateurs in winterswijk-corle


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en misschien de offerte verzonden zal worden. Veel adviseurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen verschillende vragen over uw woning. U kunt denken aan de grootte van de woning de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als ambiance en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en kies een geschikte installateur in Winterswijk Corle. Check de verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Winterswijk Corle


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Winterswijk Corle?

Hedendaags vind je allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel installaties die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €850 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Ecofire Cecile 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ester Idro Plus (Laminox), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.
 • 98NUX.6 / NUX6 (Kalor), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Winterswijk Corle. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7119.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!