Pelletkachel kopen Sauwerd

Vergelijk installateurs pelletketels Sauwerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sauwerd kopen biedt jou de kans om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via de pelletkachel-vergelijker lees jij praktische raadgeving die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 9771

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei zaken. Belangrijk zijn: type huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9771
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Sauwerd zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Toby H 20 van het merk TermomontNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €1300
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Winsumgebruikt 2650 kWh stroom plus 2650 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €165,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Sauwerd vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel bewoners overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Sauwerd waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2022) lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Sauwerd

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie zorgt voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per product.

pelletkachel installateurs in sauwerd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel monteurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn belangrijke vragen ten aanzien van het woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je ingevulde data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als het gewenste model en de grootte doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en maak een keuze voor een erkende installateur in Sauwerd. Vraag om recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sauwerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Sauwerd?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel installaties die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend zeer belangrijk. De totale subsidie dat toe te passen is ligt tussen de €650 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Inderto 700 Elite Crystal (Dal Zotto S.P.A), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • NSAT 140 (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • MILANO10-KKR (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Sauwerd. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9771.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!