Pelletkachel kopen Wetsinge

Vergelijk installateurs pelletketels Wetsinge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wetsinge kopen stelt jou in staat om woningen zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met tal van soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze website ontdek je waardevolle informatie die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 9773

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan verschillende aspecten. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9773
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wetsinge iets om te overwegen. Denk aan de FENICE 70 van het merk FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1050
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Winsumverbruikt 2650 kWh stroom en stookt 2650 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €165,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Wetsinge vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio huizenbezitters overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Wetsinge waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juli 2022) wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wetsinge

Een efficiënte en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel draagt zorg voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een duurzame en prijstechnisch interessante beslissing: minder vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €900 per ketel.

pelletkachel installateurs in wetsinge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste bedrijven focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn relevante vragen met betrekking tot je huis. Relevant zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw informatie kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als het gewenste model en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga in zee met een goede installateur in Wetsinge. Vraag naar verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wetsinge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Wetsinge?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel modellen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €900 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Wanna Idro (Dal Zotto S.P.A), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • NSAT 300 (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • MILANO10-WKR (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Wetsinge. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9773.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!