Pelletkachel kopen Saaxumhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Saaxumhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Saaxumhuizen kopen is bij uitstek geschikt om huizen duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit verscheidene soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl vind jij toepasbare details die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie soorten modellen:

  kachel installateur 9957

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door meerdere variabelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9957
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Saaxumhuizen iets om te overwegen. Dat kan zijn de FAST van het merk COLA srl -Gruppo FerroliMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €850
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Winsumverbruikt 2650 kWh stroom plus 2650 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €165,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Saaxumhuizen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Veel Nederlanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Saaxumhuizen waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juli 2022 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Saaxumhuizen

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De ketel is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieubewuste en relatief goedkope installatie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per ketel.

pelletkachel installateurs in saaxumhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u verschillende vragen over je woning. Relevant zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of juist een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als uitstraling en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en kies een professionele installateur in Saaxumhuizen. Kijk naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Saaxumhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Saaxumhuizen?

Hedendaags vind je allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen de €450 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Eco 8 (Duroflame), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • LUCE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 28 (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Saaxumhuizen. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9957.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!