Pelletkachel kopen Ezinge

Vergelijk installateurs pelletketels Ezinge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ezinge kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt tal van soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via onze website vind jij praktische details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 9891

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Denk aan: jouw type woning, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9891
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ezinge iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de 98NUX.10C / NUX10C van het merk KalorOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Winsumverbruikt 2650 kWh stroom en stookt 2650 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €165,00 in juni 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Ezinge vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Ezinge waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juni 2022 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ezinge

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een groene en prijstechnisch interessante optie: lagere broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1450 per kachel.

pelletkachel installateurs in ezinge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. Veel aannemers focussen zich op een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen relevante vragen die gaan over je woning. U kunt denken aan het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of meer een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als het gewenste model en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga voor een uitstekende installateur in Ezinge. Kijk naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Ezinge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Ezinge?

Momenteel bestaan er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend niet mis. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt schommelt tussen €450 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • ROUND 100 (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Shell 3 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.8-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Ezinge. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9891.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!