Pelletkachel kopen Den Andel

Vergelijk installateurs pelletketels Den Andel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Den Andel kopen maakt het mogelijk om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van onze website ontdek je omvangrijke info die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 9956

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei zaken. Onder andere: jouw soort woning, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9956
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Den Andel een uitstekende optie. Dat kan zijn de Ecofire Olga idro 24 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Winsumconsumeert 2650 kWh stroom en nog eens 2650 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €165,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Den Andel vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een CV-ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters denken na over een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Den Andel waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Den Andel

Een andere goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een bewuste en prijs-interessante optie: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per ketel.

pelletkachel installateurs in den-andel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en wellicht een offerte toegezonden kan worden. Veel uitvoerders focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je wat vragen inzake je woning. U kunt denken aan het soort huis, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op de info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het gewenste model en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en maak een keuze voor een goede installateur in Den Andel. Vraag om ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Den Andel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Den Andel?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel / pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk extra interessant. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €650 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Start (Duroflame), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • LINEA LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Den Andel. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9956.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!