Pelletkachel kopen Feerwerd

Vergelijk installateurs pelletketels Feerwerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Feerwerd kopen opent nieuwe deuren om een woning duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels deze pagina ontdek je omvangrijke toelichtingen die helpen bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 9892

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan meerdere variabelen. Je kunt denken aan: jouw type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9892
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Feerwerd zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de SUITE AIR van het merk MCZMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Winsumgebruikt 2650 kWh stroom en 2650 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €165,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Feerwerd vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel consumenten preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Feerwerd waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Feerwerd

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en besparende mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €400 per kachel.

pelletkachel installateurs in feerwerd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en eventuele offerte aangeleverd mag worden. Veel monteurs plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je wat vragen m.b.t. je woning. Denk aan de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het design en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Feerwerd. Kijk naar referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Feerwerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Feerwerd?

Momenteel bestaan er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is schommelt tussen €950 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Scirocco 100 EVO (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • RONDO³ 6.5 (CADEL SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.8-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Feerwerd. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9892.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!