Pelletkachel kopen Garnwerd

Vergelijk installateurs pelletketels Garnwerd

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Garnwerd kopen biedt jou de kans om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze website tref jij bruikbare info die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 9893

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met velerlei variabelen. Je kunt denken aan: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9893
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Garnwerd wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Puro 18.5 van het merk Fontana SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €750
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Winsumverbruikt 2650 kWh stroom en stookt 2650 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Garnwerd vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel bewoners oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Garnwerd waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Garnwerd

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt gebruikt voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €500 per kachel.

pelletkachel installateurs in garnwerd


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en misschien de offerte aangeleverd moet worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn verschillende vragen inzake uw huis. Belangrijk zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door je data kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het design en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele experts en selecteer een uitstekende installateur in Garnwerd. Vraag naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Garnwerd


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Garnwerd?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletkachel en pelletketel producten die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €700 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • GRECALE IDRO 14 (Dielle SRL), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • KRISS³ 9.3 (CADEL SRL), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Model NSE (M1) – Miriam 10 K-KKA (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Garnwerd. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9893.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!