Pelletkachel kopen Baflo

Vergelijk installateurs pelletketels Baflo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Baflo kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verscheidene type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze vergelijker lees je praktische details die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 9953

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van velerlei variabelen. Je kunt denken aan: type woning, wat het doel is, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9953
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Baflo een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Class Idro 24 WIT IDRO24-WAR van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1300
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Winsumgebruikt 2650 kWh stroom en 2650 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €165,00 in juni 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Baflo vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Baflo waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2022 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Baflo

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in baflo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte verstuurd mag worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we relevante vragen die gaan over het huis. U kunt denken aan het soort huis, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of zelfs een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook variabelen als uitstraling en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en maak een keuze voor een geschikte installateur in Baflo. Check de ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Baflo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Baflo?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €950 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Caldo 13 H2O (Dik Geurts), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • COUNTRY LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Baflo. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9953.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!