Pelletkachel kopen Adorp

Vergelijk installateurs pelletketels Adorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Adorp kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met velerlei modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels onze website vind je waardevolle informatie die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 9774

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van verschillende onderdelen. Onder andere: type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9774
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Adorp zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de ivo.safe 15 kW water+ van het merk WodtkeOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Winsumgebruikt 2650 kWh stroom plus 2650 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €165,00 in juni 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Adorp vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Adorp waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juni 2022 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Adorp

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model kan gebruikt worden voor een CV toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in adorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en wellicht een offerte verstuurd zal worden. Veel bedrijven plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen speciale vragen omtrent jouw huis. Belangrijk zijn het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als ambiance en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga voor een betrouwbare installateur in Adorp. Houd rekening met beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Adorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Adorp?

Er zijn op dit moment verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over honderden pelletkachel en pelletketel systemen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €800 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Jole Idro 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 14,2 [KW], €710 subsidie.
 • SLIM IDRO 16 (AMG S.p.A.), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • ROUND12K-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Adorp. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9774.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!