Pelletkachel kopen Tinallinge

Vergelijk installateurs pelletketels Tinallinge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tinallinge kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt meerdere modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl tref je omvangrijke info die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 9954

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door velerlei variabelen. Onder andere: type woning, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9954
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Tinallinge een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Duetto6 van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €700
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Winsumgebruikt 2650 kWh stroom en 2650 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €165,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Tinallinge vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat mensen overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Tinallinge waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Tinallinge

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een groene en kostenbesparende keuze: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in tinallinge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke klant informatie en wellicht een offerte verstuurd moet worden. Veel monteurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn relevante vragen die gaan over het huis. Relevant zijn het soort woning, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op uw ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als ambiance en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Tinallinge. Let op klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Tinallinge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Tinallinge?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is schommelt tussen €800 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Caldo 15 H2O (Dik Geurts), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • FILO LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Tinallinge. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9954.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!