Pelletkachel kopen Aagtekerke

Vergelijk installateurs pelletketels Aagtekerke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aagtekerke kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met tal van soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van deze pagina tref je bruikbare details die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 4363

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, de wensen, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4363
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Aagtekerke geen gek idee. Bijvoorbeeld de TOP LP6 van het merk CAMINETTIOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Veeregebruikt 2730 kWh stroom en nog eens 2730 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €153,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Aagtekerke vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Hollanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Aagtekerke waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Aagtekerke

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en voordelige installatie: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in aagtekerke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en misschien de offerte toegezonden moet worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen belangrijke vragen omtrent de woning. Bijvoorbeeld het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van je data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het design en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en maak een keuze voor een goede installateur in Aagtekerke. Kijk naar ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Aagtekerke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Aagtekerke?

Tegenwoordig zijn er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk verleidelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €850 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LUNA (FLUMENFIRE), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Nara (EdilKamin), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Grecale 100 (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Aagtekerke. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4363.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!